Daadkrachtig

Groot onderhoud Platanenweg

Opdrachtgevers: Rutges Vernieuwt, Stadgenoot

Het complex uit 1954 bestaat uit 120 portiekwoningen gelijk verdeeld over 5 bouwblokken. Het complex Platanenweg maakte een aantal jaren geleden deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Parooldriehoek’. In het kader van deze ontwikkeling zou het complex worden gesloopt. Gezien de mogelijk sloop is 60% van woningen op dit moment (tijdelijk) ingezet als studentenwoning waarbij sprake is van een campuscontract. 30% van de woning is onder een gebruikersovereenkomst uitgegeven en 10% van de woningen wordt bewoond door reguliere huurders. Het project Parooldriehoek is echter stopgezet en in opdracht van woningcorporatie Stadgenoot worden de woningen gereedgemaakt voor de toekomst.

Bij deze ingreep worden alle woningen naar energielabel A(+) gebracht, worden de bestaande kozijnen vervangen en krijgen de algemene ruimtes en het casco een grote opknapbeurt. Daarnaast worden de woningen op de eerste woonlaag voorzien van een tuin en worden de binnen terreinen voorzien van wadi’s en opnieuw ingericht.

Nauta Harms is vanaf de voorbereiding bij dit project betrokken en heeft in overleg met de klankbordgroep is een plan gemaakt dat aan de bewoners wordt voorgesteld. Daarnaast is Nauta Harms verantwoordelijk voor de bewonersbegeleiding en communicatie gedurende de uitvoering.